Πρόπτωση: Μία πάθηση με πολλά πρόσωπα – Νέα μέθοδος αντιμετώπισης από την γυναικολόγο Εύα Μαυρομμάτη

Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων είναι μια πάθηση που, αν και δεν απειλεί τη ζωή, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητά της.

Υπολογίζεται ότι μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της έχει περίπου 10% πιθανότητες να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων είναι μια γυναικολογική κήλη που οφείλεται σε χαλάρωση ή εξασθένηση των μυών και των συνδέσμων που στηρίζουν τη μήτρα και τον κόλπο.

Συχνά, εμφανίζεται μετά τον τοκετό, λόγω τραύματος στην περιοχή της πυέλου, μετά από χρόνια καταπόνηση (βάρη, βήχας, δυσκοιλιότητα κλπ) ή εξαιτίας του γήρατος.

Κυστεοκήλη-Ορθοκήλη-Εντεροκήλη-Πρόπτωση-μήτρας-juniorsclub

 

Εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, ανάλογα με το όργανο που επηρεάζεται: Κυστεοκήλη:Ονομάζεται και «πεσμένη ουροδόχος κύστη».

Εμφανίζεται όταν χαλαρώνει η στήριξη μεταξύ του κόλπου και της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα η τελευταία να προβάλει στον κόλπο. Μικρού βαθμού κυστεκολήλη μπορεί να μην είναι αντιληπτή από την ασθενή, ενώ μεγάλου βαθμού κυστεοκήλη μπορεί να σχετίζεται με ακράτεια ούρων είτε με προβλήματα στην ούρηση.

Ορθοκήλη: Συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με την κυστεοκήλη με τη διαφορά ότι αντί για την ουροδόχο κύστη, στον κόλπο προβάλλει το κατώτερο τμήμα του εντέρου, δηλαδή το ορθό.

Όταν η ορθοκήλη είναι μεγάλου βαθμού μπορεί να προκαλεί δυσκολίες στην αφόδευση.

Εντεροκήλη:Αποτελεί μια μορφή πρόπτωσης των πυελικών οργάνων όπου το λεπτό έντερο πιέζει το ανώτερο τοίχωμα του κόλπου με αποτέλεσμα αυτό να προβάλλει.

Η κλινική εικόνα της εντεροκήλης πολλές φορές μοιάζει με αυτή της ορθοκήλης, ενώ η σωστή διάγνωση της είναι σημαντική για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η :Edge One Co2 – FRACTIONAL LASER

Η είναι μια τεχνική κατά την οποία το Laser δημιουργεί στο δέρμα μικρό-θερμικές στήλες – περιοχές ιστικής βλάβης οι οποίεςπεριβάλλονται από υγιή ιστό που βοηθά στην συντομότερη αποκατάσταση τωνβλαβών αυτών αλλά πυροδοτώντας μηχανισμούς ανάπλασης του κολλαγόνου πουέχει σαν στόχο την αισθητική βελτίωση του δέρματος με πλεονέκτημα τον μικρόχρόνο αποθεραπείας του ασθενούς.

Το CO2 Fractional Laser εκπέμπει διαδοχικά και με μεγάλη ταχύτητα μικρό-δέσμες Laser-φωτονίων μήκους κύματος 10600 nm σαρώνοντας μια περιοχή του δέρματος και δημιουργεί μικρό-θερμικές στήλες σε συγκεκριμένη – προκαθορισμένη απόστασημεταξύ τους. Κάθε στήλη αποτελείται από μια κεντρική ζώνη – στήλη εξάχνωσης (ablation zone) και από μια περιβάλλουσα θερμική ζώνη (thermal zone) ή ζώνη πρωτεϊνικής λύσης.

 

Πηγήwww.juniorsclub.gr